Βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 17 Μαρτίου του 1987 και μεγάλωσα στην Λαμία Φθιώτιδας, τόπο καταγωγής του πατέρα μου, όπου τελείωσα το 4ο Ενιαίο Λύκειο.

Ταυτόχρονα, από την πλευρά της μητέρας μου, έλκω καταγωγή από το νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα από το χωριό Κρητηνία.

Έπειτα από πολλά χρόνια διαμονής στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2017 από κοινού με τη σύζυγο μου Ανδριάννα Κολιογιάννη, νηπιαγωγό ειδικής αγωγής, αναζητώντας μία καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα μας αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη την αποκέντρωση και εγκατασταθήκαμε στην Λαμία.

Σπουδές:

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Φυσική Περιβάλλοντος-Μετεωρολογία, τελειόφοιτος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Αποβλήτων και μεταπτυχιακός φοιτητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Έχω παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά συνέδρια σχετικά με θέματα οικολογίας και ενέργειας, ενώ το καλοκαίρι του 2012 εργάστηκα στην ερευνητική ομάδα καταγραφής μετεωρολογικών συνθηκών, σωματιδιακής και χημικής ρύπανσης εντός των συρμών και στις πλατφόρμες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο ποιότητας εσωτερικού αέρα του τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α..

Τέλος, έχω λάβει εκπαίδευση από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και έχω πιστοποιηθεί ως Σύμβουλος Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (σύμβουλος ADR/RID όλων των κλάσεων).

Εργασία:

Τα πρώτα χρόνια της παραμονής μου στην Αθήνα παράλληλα με τις σπουδές μου απέκτησα διάφορες εργασιακές εμπειρίες σε καφετέριες, εταιρείες δημοσκοπήσεων κλπ, ενώ στη συνέχεια εργάστηκα ως συντάκτης της σελίδας «καιρός της εβδομάδας» στην κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Από το 2014 έχω ιδρύσει την ατομική επιχείρηση Εκδόσεις Γεωργαντάς που δραστηριοποιείται στην έκδοση και πώληση εκπαιδευτικών βιβλίων, στις υπηρεσίες εκπαίδευσης και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Παράλληλα είμαι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων και έχω εργαστεί σε μεγάλα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Αθήνας (Διακρότημα Αγίας Παρασκευής, Διακρότημα Δάφνης, Επίγνωση Ιλίου, κ.α.) και της Λαμίας (Δομή-Κ. Ζιάκα, Διακρότημα Λαμίας) διδάσκοντας Φυσική σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου-Λυκείου και μαθήματα ειδικότητας Επαγγελματικών Λυκείων.

Πλέον διδάσκω στο Study Lab, ένα πρότυπο κέντρο μάθησης (κέντρο μελέτης, φροντίστηριο μέσης εκπαίδευσης, εργαστήριο ρομποτικής και κέντρο εκμάθησης κινέζικης γλώσσας) που δημιούργησα στα Γαλανέικα Λαμίας.

Τέλος, έχω τακτική συνεργασία με το Star Κεντρικής Ελλάδος σε ο,τι αφορά την πρόγνωση και παρουσίαση του καιρού.

Πολιτική διαδρομή:

Στις εκλογές του 2010 ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη – Γ. Καμίνης». Έλαβα 964 σταυρούς προτίμησης και ορκίστηκα Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, ο νεότερος στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Ιούλιου του 2011 συμμετείχα αμισθί ως γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Αθηναίων (Κ.Ε.Κ.Δ.Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α.), ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 ανέλαβα καθήκοντα εκτελεστικού Αντιπροέδρου της εταιρείας.

Επίσης, διετέλεσα μέλος της διοίκησης του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας Δήμου Αθηναίων), αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου και συμμετείχα ως μέλος στις εργασίες της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου.

Επιπλέον, υπήρξα πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης και παρακολούθησης του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και των φιλοζωικών ενώσεων σωματείων και πρόεδρος της επιτροπής θεμάτων καθαριότητας του δημοτικού συμβουλίου.

Κατόπιν εκλογής έχω εκπροσωπήσει τον Δήμο Αθηναίων στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και τους Δήμους της Αττικής στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Τέλος, συμμετείχα ως μέλος στην επιτροπή της ΠΕΔΑ σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Λοιπές πληροφορίες:

Αναπτύσσω δράση γύρω από τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Φυσικής.

Υπήρξα εθελοντής στο σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός με εκπαίδευση στην ΣΕΑΠ Κρήτης, στο ΚΕΥΠ Λαμίας και τοποθέτηση σε μονάδα της Ρόδου απ όπου απολύθηκα ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης πρώτευσα και ορίστηκα αρχηγός σχολής εφέδρων Αξιωματικών Υλικού Πολέμου & Υγειονομικού.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την γυμναστική, το διάβασμα και την μουσική.